Snaga bršljana u Prospanu®

Skraćuje trajanje bolesti kod kašlja i bronhitisa

Snaga bršljana u Prospanu®

Skraćuje trajanje bolesti kod kašlja i bronhitisa

Kako djeluje Prospan®?

Prospan® je biljni, ekspektorans koji ima: U bronhijama se oslobađa nakupljena sluz i dišni putovi se mogu brže oporaviti.

Jedinstveni djelatna tvar EA 575® može se uzimati u različitim oblicima po želji, primjerice kao sirup kod djece te oralna otopina ili šumeće tablete kod odraslih. Nakon uzimanja lijeka, djelatna tvar se krvlju prenosi do najsitnijih ogranaka bronhija i tamo može razviti svoj učinak. Prospan® odvaja sluz i olakšava njeno prirodno uklanjanje iz organizma čime se smanjuje hranjivo tlo za nastanjivanje bakterija.

Ukratko: Prospan® svojim snažnim djelovanjem oslobađa dišne putove od nakupljene sluzi.

Pregled svih prednosti koje donosi Prospan®:

  • Opsežno testiran te učinkovitost i podnošljivost dokazana ispitivanjima4, uspješnost djelovanja više od 70 godina i prepoznat u cijelom svijetu
  • Prospan® djeluje ciljano na donje dišne putove
  • Različiti oblici omogućuju jednostavno uzimanje lijeka, čak i dok ste u pokretu, bez vode ili mjerne posude pri ruci. Djeca posebno vole fantastičan okus Prospan® sirupa, što olakšava uzimanje lijeka, a samim time povećava pridržavanje propisane terapije.
  • Prospan®odlikuje odlična podnošljivost i nisu poznate nikakve interakcije s drugim lijekovima. Posebno nam je stalo do sigurnosti, kvalitete i transparentnosti. To se, naravno, odnosi i na djelatne tvari i sastojke Prospana®.

Djelovanje Prospana®

Prospan® svojim snažnim djelovanjem oslobađa od kašlja i nakupljene sluzi:

Nakupljena sluz

Odvajanje sluzi

Odvaja sluz koja se nakuplja u bronhijama i tako pomaže u iskašljavanju.

Otežano disanje

Veći volumen u bronhijama

Ponovo dišite punim plućima jer se proširuju suženi dišni putovi i to zbog  izbacivanja prekomjerno stvorene sluzi koju je inače teško iskašljati zbog njene guste konzistencije.

Nadražaj na kašalj

Ublažavanje nadražaja

Izbacivanja prekomjerno stvorene sluzi ublažava se iscrpljujući nadražaj na kašalj, tako da napadaji kašlja postaju stvar prošlost u Vašoj svakodnevici.

Istraživački duh i inovacije – više od 70 godina

Dr. Karl Engelhard, farmakolog,  je u svojoj potrazi za odgovarajućim lijekom za svoju  kćer Gloriju, oboljelu od hripavca,  otkrio posebnu moć bršljana – i tako postavio temelje za Prospan®. Neumornim istraživačkim radom na području fitoterapije, naši se učinkoviti lijekovi neprestano razvijaju.

Za naše smo obiteljsko poduzeće odredili misiju odgovorne medicine – nama nije bitna samo dokazana učinkovitost, već i odlična podnošljivost naših proizvoda. A zasigurno je i naša dugogodišnja stručnost i strast prema zdravlju razlog jedinstvene djelotvornosti Prospana® kojem vjeruju milijuni liječnika, ljekarnika i pacijenata diljem svijeta.

Naš recept za uspjeh: zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®

Prospan® preparati za kašalj počivaju na snazi ​​bršljana (Hedera helix) koji uspijeva i u europskim krajevima. Njegovi sastojci poznati su prvenstveno po svojstvima kojima oslobađaju sluz potiču iskašljavanje te po njihovom umirujućem djelovanju.  Međutim, nisu svi ekstrakti bršljana isti, jer na njegovu učinkovitost bitno utječu i način proizvodnje i sastav samog ekstrakta. Naš recept za uspjeh: Ekskluzivni proces proizvodnje i individualni sastav našeg zaštićenog ekstrakta bršljana EA 575® čija je učinkovita snaga već dokazana brojnim ispitivanjima3.

Jedinstveni proces proizvodnje našeg zaštićenog ekstrakta bršljana

1. Uzgoj i nabava sirovina

Bršljan je prilično nezahtjevna biljka koja voli hladovinu, blage temperature i visoku vlažnost u zraku. Sve su to uvjeti koji su osobito prisutni na ovoj geografskoj širini. Iz tog razloga za proizvodnju zaštićenog ekstrakta bršljana EA 575® uglavnom koristimo bršljan koji se uzgaja u Njemačkoj ili drugim europskim zemljama.

Bršljan se zatim prerađuje na našoj lokaciji u Njemačkoj za proizvodnju našeg zaštićenog ekstrakta bršljana EA 575®, a pritom je svaki pojedini korak u obradi važan za njegovu dokazanu učinkovitost.

2. Ekstrakcija

Tijekom godina istraživanja razvili smo naš jedinstveni, složeni proces ekstrakcije koji naš zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575® ekstrahira prema najsuvremenijim standardima. U tom se procesu osušeni listovi bršljana režu na manje komade i dodaje se ekstrakcijsko otapalo. Pritom se otapaju tvari koje u sebi nose snagu biljke i važne su za djelovanje ekstrakta.

Tijekom cijelog procesa dobivanja ekstrakta osiguravamo visok standard prerade kakav karakterizira svaki kvalitetan proizvod koji je proizveden u Njemačkoj.

3. Sušenje

Za naš zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575® ključan je proces isparavanja. Ekstrakcijsko otapalo se u tornju za sušenje pod visokim tlakom kroz mlaznicu fino raspršuje i usmjerava prema dolje mlazom vrućeg zraka. Taj vrući zrak i sitne kapljice osiguravaju da preostala tekućina odmah ispari, a suhi ekstrakt pada na dno sušilice.

Isključivo primjenom ovog postupka i odabranog bršljana nastaje naš ekskluzivni zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®, čija je učinkovitost dokazana brojnim kliničkim ispitivanjima, a koristi se isključivo u Prospan® lijekovima za kašalj.

4. Proizvodnja i punjenje

Bilo da se radi o sirupu, oralnoj otopini, kapima, pastilama ili šumećim tabletama , kako bismo zadovoljili sve svakodnevne potrebe, naši preparati za kašalj dostupni su u različitim oblicima u koje se u završnom koraku ugrađuje zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®.

Nakon provedenih dodatnih kontrola kvalitete, različiti preparati za kašalj se pune i pakiraju te su dostupni u mjesnim ljekarnama i putem interneta kako bi se pacijenti što brže i učinkovitije oslobodili kašlja.

Što naše proizvode čini tako posebnima

Naše dugogodišnje iskustvo

Predvodnici u razvoju i istraživački duh

Od predstavljanja prvih kapi za kašalj davne 1950. godine, nastavili smo naša istraživanja kako bismo kontinuirano razvijali naše Prospan® proizvode i zadovoljili potrebe naših pacijenata koji se bore s kašljem.

Od akutne do kronične bolesti

Snažno i dokazano brzo djelovanje protiv akutnog kašlja kod odraslih pacijenata i djece2 te kašlja kod kroničnih upalnih bolesti bronhija.

Broj 1 u svijetu

Prospan® nije samo biljni lijek broj 1 u svijetu za kašalj, već i najprodavaniji dječji sirup za kašalj u Njemačkoj1. Milijuni pacijenata s tegobama kašlja vjeruju u snagu Prospana® za liječenje kašlja.

Više od 65.000 podataka o pacijentima

Učinkovitost i podnošljivost dokazane su brojnim kliničkim ispitivanjima.4

Naš saveznik protiv kašlja sa zaštićenim ekstraktom bršljana EA 575®

Zahvaljujući jedinstvenoj djelatnoj tvari i 70 godina iskustva, Prospan® ima snažan učinak i dokazano brzo djeluje na produktivni kašalj. Milijuni pacijenata diljem svijeta stoga vjeruju u snagu ovog lijeka proizvedenog u Njemačkoj.

Prospan® proizvodi

.

1  IQVIA Global OTC Insights, R5C ekspektoransi, isključujući kombinacije s antitusicima + 01A3 proizvodi za suhi kašalj + 01A4 sredstva za uklanjanje kašlja + 01A5 proizvodi za suhi kašalj i sredstva za uklanjanje kašlja, prodaja, stanje podataka MAT 12/2021.

2 Schaefer A. et al., Pharmazie 2016.; 71(9): 504–509.

3 Kardos, P. et al., smjernica Njemačkog društva za pneumologiju i respiratornu medicinu za dijagnostiku i liječenje odraslih bolesnika s kašljem. Pneumologija 2019., 73: 143–180. 

4 Lang et al., Planta Medica, 81(12/13), 968-974.