Za liječenje kašlja punom snagom bršljana

Zašto je Prospan® pravi izbor protiv kašlja?

Proizvodi Prospan® za liječenje kašlja razlikuju se od sličnih proizvoda na tržištu upravo radi jedinstvenog proizvodnog postupka kojim nastaju. Rezultat takvog naprednog postupka proizvodnje je suhi ekstrakt lista bršljana, Prospan® zaštićeni biljni ekstrakt EA 575®, koji se po svojoj posebnosti i jedinstvenim svojstvima može usporediti s otiskom prsta.
 

Ovaj ekstrakt ima učinkovito djelovanje na složene mehanizme nastajanja kašlja. Prospan® razrjeđuje ljepljivu sluz nakupljenu u bronhima i omogućava njezino lakše iskašljavanje i izbacivanje iz tijela.  Opuštajućim učinkom na muskulaturu bronha, proširuju se dišni putevi i olakšava disanje.

Prospan® proizvodi su učinkoviti i izrazito se dobro podnose.

U usporedbi s drugim proizvodima za liječenje kašlja, djelovanje Prospan®-a je višestruko. Osim kod akutnih oblika kašlja, Prospan® je primjenjiv i kod kroničnih i upalnih bolesti bronha. Dodatna prednost Prospan®-a je široka paleta proizvoda. Za svaku dobnu skupinu naći ćete odgovarajuće rješenje. Odgovarajući oblik i način primjene možete pronaći.

 

Biljni aktivni sastojak u listu bršljana

Iscjeljujuće djelovanje bršljana kod raznih upalnih bolesti bronha poznato je već stoljećima. Danas, u modernom fitomedicinskom pristupu, bršljan se primjenjuje za učinkovito liječenje kašlja. Širina ljekovitih svojstava bršljana predmet je brojnih ispitivanja kojima se otkriva sve više prednosti i značajki njegove primjene.

 

Dobro je znati:

U usporedbi s drugim proizvodima za liječenje kašlja, djelovanje Prospan®-a je višestruko. Osim kod akutnih oblika kašlja, Prospan® je primjenjiv i kao dio kombinirane terapije kod kroničnih i upalnih bolesti bronha u kojima se kašalj javlja kao simptom bolesti.

Važne djelatne tvari u listu bršljana su saponini. Upravo način i mjesto njihova djelovanja predmet su istraživanja koja su u tijeku. Znanstvenici su otkrili da, primjerice, učinak saponina na širenje dišnih putova ovisi i o njihovoj koncentraciji.

Drugim riječima, precizno određen sastav i način proizvodnje ekstakta bršljana može imati utjecaj na stvarni učinak pri liječenju. Proizvodi Prospan® za liječenje kašlja razlikuju se od sličnih proizvoda na tržištu upravo radi jedinstvenog proizvodnog postupka kojim nastaju. Rezultat takvog naprednog postupka proizvodnje je suhi ekstrakt lista bršljana, Prospan® zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®, koji se po svojoj posebnosti i jedinstvenim svojstvima može usporediti s otiskom prsta

 

Trend biljnih pripravaka - stalno rastuća potražnja

Ispitivanje provedeno na institutu Allensbach pokazalo je da interes za prirodno liječenje kontinuirano raste. U 70-im godinama prošlog stoljeća je, primjerice, samo oko 50 % populacije uzimalo prirodne proizvode za ublažavanje zdravstvenih tegoba, dok danas 75 % oboljelih radije odabire liječenje biljnim lijekovima.

Učinkovitost i podnošljivost brojnih biljnih lijekova danas se pomno ispituje.  U konačnici, za korisnika to znači njihovu dobru podnošljivost.

Uz navedeno, liječenje biljnim lijekovima ima i drugih prednosti:

  • Mnoge bolesti imaju složene uzročnike koji se uspješnije liječe kombiniranjem više djelatnih tvari, a ne samo jednom.
  • Biljni lijekovi, u usporedbi sa sintetičkim lijekovima, imaju širi terapijski profil.
  • Biljni lijekovi se, općenito, dobro podnose i jednostavni su za primjenu.

Povijest

Hipokrat, otac medicine (460.-oko 375. godine prije Krista), zaslužan je za iznimnu popularnost bršljana kao ljekovite biljke. Ipak, on nije ništa znao o njezinim ljekovitim svojstvima. Umjesto toga, on je vjerovao da u bršljanu žive bogovi i duhovi koji mu daju iscjeliteljska svojstva.

Liječnici koji su također promovirali ljekovita svojstva bršljana su Dioskurid (oko 40. - 90. godine prije Krista), vojni liječnik u vrijeme Nerona, te više od tisuću godina kasnije, Hildegard von Bingen (1098.-1179.). Međutim, Hildegard je bršljan preporučala samo za vanjsku primjenu, a njegovo je iscjeliteljsko djelovanje tumačila na način uobičajen za ondašnje vrijeme: bolest iz bolesnika prelazi u bršljan.

Leonardo da Vinci (1452.- 1519.) također je dobro poznavao iscjeliteljska svojstva bršljana. Prema njegovoj pisanoj ostavštini, bršljan se spominje kao biljka koju su divlje svinje koristile za liječenje svojih tegoba. U 16. stoljeću bršljan se počinje isticati kao učinkovit lijek za liječenje upalnih bolesti dišnog sustava. Ipak, tek je u 19. stoljeću učinjen ključni korak od bršljana kao jednostavnog narodnog lijeka, prema ozbiljnom prirodnom sredstvu za liječenje kašlja.

A to se dogodilo posve slučajno:

Jedan liječnik primijetio je da djeca u jednoj određenoj regiji u Francuskoj rjeđe obolijevaju od bolesti praćenih kašljem u odnosu na djecu koja žive u drugim regijama. Otkrio je da u toj regiji djeca uobičajeno piju mlijeko iz posuda izrađenih od drva bršljana. Zaključio je da očito postoje neke tvari u drvu koje se prenose u mlijeko i štite djecu od razvoja kašlja. I bio je u pravu. Danas, međutim, znamo da se većina tih ljekovitih tvari u bršljanu nalazi prvenstveno u lišću biljke.

CloseOva internetska stranica koristi tzv. "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i prilagoditi u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice prospan.hr slažete se s korištenjem “kolačića".